Unieke routes bij Weerribben-Wieden Wandel3Daagse

Paasloo - Voor de zevende keer wordt van vrijdag, zaterdag en zondag 30-31 augustus en 1 september de Weerribben-Wieden Wandel3Daagse (WW3D) gehouden vanuit restaurant ’t Binnenhof in Paasloo.

De wandelaars kunnen kiezen uit afstanden van 15 en 25 km het zijn gepijlde routes; 40 km kan ook maar alleen op GPS. Natuurlijk kan er ook 1 of 2 dagen gelopen worden. Om extra publiek te trekken stond de organisatie dit voorjaar op verschillende wandel- en recreatiebeurzen. ‘We hopen het aantal wandelaars van vorig jaar, in totaal 1300 te overtreffen’, aldus voorzitter Jan Smit.

‘We hopen eigenlijk een beetje op een verdubbeling, maar het weer is heel erg bepalend voor het aantal deelnemers.’ Aan de routes zal het niet liggen en ook niet aan het omlijstend programma; de wandelaars worden elke dag ontvangen door het Groot Blokzijls Piratenkoor.

Stuwwallenroutes

Op vrijdag is de Stuwwallenroute door het coulisselandschap van Paasloo en Steenwijkerwold. Via het Westenwold gaan we naar Steenwijkerwold. De eerste dag brengt je ook over de stuwwal en de golvende heuvels van de Woldberg en landgoed De Eese. Je wandelt langs bloeiende heidevelden, door bossen met vennetjes en door ontgonnen landerijen met koloniehuisjes, eeuwenoude lanen en kromme weggetjes. De Woldberg is met zijn 26 meter een opvallende beboste heuvel in het vlakke Steenwijkerland.

Weerribbenroutes

Zaterdag zijn er dan de Weerribbenroutes. ‘We hebben nadrukkelijk samenwerking gezocht met Staatsbosbeheer en daardoor zijn er stukken routes bij waar normaal niet gewandeld mag worden. Er wordt over een ribbe van een trekgat gelopen, het Kalenbergerpad bij Kalenberg zit in de route, het Woldlakebos en het Koepad, kortom unieke routes. De deelnemers van de 15 km worden bij het begin van het fietspad aan de Hoogeweg met een boot overgezet door vrijwilligers van Staatsbosbeheer.’

Stellingwerfroutes

Zondag, de laatste dag, gaan we de Stellingwerf routes wandelen, via Blesdijke en De Blesse gaat het via de Catspolder naar de Lendevallei. De 15 km en de 25 km wandelen over de prachtige Blesdijker heide. Voor de 15 km is een rustpunt ingericht in ‘t Karkien aan de Markeweg. De 25 km gaat via de Sas naar Oldemarkt en dan weer naar Paasloo.

Deelnemen

Meer informatie kun je vinden op www.ww3d.nl en daar kun je ook inschrijven, maar je kunt ook inschrijven bij de start.

De starttijden zijn elke dag voor de: 40 km van 7.00 tot 9.00 uur; de 25 km van 8.00 tot 10.00 uur en de 15 km van 9.00 tot 12.00 uur. Je kunt zowel alle drie dagen als één of twee dagen wandelen. Wil je de ene dag 40 wandelen en de andere dag 15, ook dat is mogelijk. De 15 en 25 km routes zijn gepijld. 40 km wandelaars die van te voren inschrijven krijgen de GPS-routes via email toegestuurd.