Uitslaande brand boven winkel met kachels in Kraggenburg

Kraggenburg – Een korte uitslaande brand heeft zaterdagochtend de bovenverdieping van een winkelpand aan de Voorstraat in Kraggenburg vernield. De winkel en aangrenzende woning liepen veel rook- en waterschade op.

De brand ontstond even na 04:30 uur op de zolder boven een winkel die onder andere pelletkachels en houtkachels verkoopt. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog uit het dak.

De brandweerlieden uit Vollenhove en Ens deden een binnen- en buitenaanval. Beneden in de winkel waren inmiddels al vlammen te zien. Ook de dakrand van de naastgelegen woning was gaan branden. Door een snelle inzet kon de brandweer erger voorkomen en werd het vuur geblust. Ook de hoogwerker uit Kampen assisteerde hierbij.

Hoogwerker uit Kampen

Na een uur blussen was de brand onder controle. De zolder boven de winkel brandde compleet uit. De winkel zelf en de aangrenzende woning liepen door de brand en het bluswater veel schade op. De woning is onbewoonbaar verklaard.

Er was sprake van flinke rookontwikkeling dat laag door het dorp heen trok. De politie adviseerde omwonenden en nieuwsgierigen om uit de rook te blijven of naar binnen te gaan. Hoe deze felle brand kon ontstaan is nog niet bekend. Niemand raakte bij de brand gewond.