Fong Sheng zoekt nieuwe plek

Emmeloord - Afhaalcentrum Fong Sheng van Leon en Lisa in winkelcentrum De Zuidert stopt na 30 jaar op deze locatie. Het afhaalcentrum zoekt een nieuwe plek.

Op donderdag 14 juli 1989 opende Fong Sheng voor het eerst haar deuren aan de Sondelstraat te Emmeloord, in het destijds nieuwe kleine winkelcentrum De Zuidert. Op 26 augustus aanstaande sluit de deur.

In de jaren heeft het relatief kleine bedrijf een grote vaste klantenkring opgebouwd, niet alleen uit de nabij gelegen wijken, maar ook uit alle hoeken van Emmeloord en de omliggende plaatsen van de Polder. Lisa die samen met haar man Leon de zaak bestiert doet haar verhaal:

Capaciteitsproblemen

‘Wij lopen de laatste jaren tegen capaciteitsproblemen op, tijdens de spitsuren konden wij in onze relatief kleine keuken onvoldoende productie draaien, meer personeel en apparatuur passen er gewoon niet in. Omdat wij onze gerechten toch zoveel mogelijk vers bereiden ontstonden in de drukke uren soms lange wachttijden voor de klanten, iets wat ons erg veel hoofdbrekens gaf. Alleen een forse uitbreiding van de keukenruimte zou een oplossing betekenen.’

‘Helaas is dat op de huidige locatie niet mogelijk, want ook de onze directe buren de supermarkt Poiesz zoekt al jaren een mogelijkheid tot verbouwen en uitbreiding. In goed overleg is er een besluit genomen dat wij naar een nieuw onderkomen gaan zoeken en ons huidige winkelruimte wordt opgenomen in de nieuw te bouwen supermarkt. Dat doen we zeker met gemengde gevoelens en zullen in de nabije toekomst op een nog nader te bepalen locatie ons bedrijf Fong Sheng zeker weer voortzetten.’