Gezellige drukte in tuinen

Bant - Bij de open dagen van de vier tuinen; Pegasushof, de tuinen van Lipkje Schat en De Goldhoorn Gardens in Bant en de Stekkentuin in Espel staat gezelligheid en contact met de bezoekers voorop.

‘We gaan niet voor de grote aantallen. In het verleden hebben we weleens die ambitie gehad, maar we vinden het contact met de bezoekers belangrijk’, zegt Wies Voesten van de Stekkentuin in Espel, daags na het open weekeinde. De samenwerking van de vier tuinen om hun bloemenpracht en tuinarchitectuur aan de wereld te tonen is al zeventien jaar oud.

70 bezoekers

Zaterdag viel de belangstelling vanwege de harde wind die over de polder raasde wat tegen. ‘Maar dat werd zondag ruimschoots goedgemaakt’, zegt Voesten. In totaal maakten zo rond de 70 bezoekers het rondje langs de vier diverse poldertuinen. De bezoekers kwamen overigens uit alle hoeken van Nederland en er waren gasten uit Belgie, Duitsland en Canada.

‘We krijgen zulke dagen veel vragen, zoals: hoe houdt u die plant zo mooi en wat doet u bij de droogte. Het is heel informatief en dan gaat het bij de open dagen vooral om de contacten en niet om de massa die de tuinen komen bezoeken. We genieten ook van het uitwisselen van ervaringen.’

De harde wind deerde de tuinen overigens niet. ‘Het was geen storm. Al lag er wel wat meer blad, dan de bezoekers gewend zijn.’