Jan Ras (20) is eerste Urker in de Eredivisie

Urk - Een prachtig moment voor voetballer Jan Ras (20) uit Urk. De voetballer debuteerde zondag namens sc Heerenveen in het duel met Feyenoord.

In de 77e minuut kwam de jonge Ras als aanvallende middenvelder binnen de lijnen, nadat hij een week eerder uit bij Heracles Almelo al op de bank zat. ‘Een prachtig moment voor mij’, aldus Ras na afloop van het duel, dat in 1-1 eindigde. Steven Berghuis opende namens Feyenoord de score vanaf de strafschopstip, waarna een afstandskogel van Ibrahim Dresevic de gelijkmaker betekende. ‘Ik moest van de coach vooral vrij spelen en mijn eigen ding doen. Niet alles ging goed, maar ik wilde in ieder geval alles geven tijdens mijn debuut. Dat heb ik zeker gedaan’, zei Ras tegen het Friesch Dagblad.

Trots

Hoewel Jan Ras al sinds zijn achtste bij Heerenveen speelt, hij doorliep alle standaard jeugdelftallen, is SV Urk trots op zijn debuut in de Eredivisie. ‘Hij speelt dan al wel 11 jaar bij sc Heerenveen maar als voetbalclub zijn we trots op Jan Ras die als eerste Urker zijn debuut maakt in de Eredivisie’, liet de club na zijn invalbeurt weten via Twitter.