Bruidsparen in Flevoland spenderen meest aan cateraar

Regio - Bruidsparen in Flevoland besteden gemiddeld 2.410 euro aan een cateraar op hun trouwdag. Dat is veel meer dan het gemiddelde van zo’n duizend euro. Dit en meer blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl, dat de trouwbudgetlijsten van 4.028 Nederlandse koppels analyseerde.

In totaal spenderen stellen gemiddeld 14.618 euro aan hun trouwdag. Daarvan reserveren Flevolandse koppels ongeveer vierduizend euro voor een locatie. Daardoor gaat 47 procent van het totale budget naar locatie en catering.

Vooral uitgaven aan uiterlijk bruid

Twintig procent van alle uitgaven gaan naar het uiterlijk van de bruid en bruidegom. Ongeveer driekwart van dat budget is bedoeld voor het uiterlijk van de bruid, waaronder bijvoorbeeld een bruidsjurk, make-up, haar en schoenen: 2.114 euro. 

Voor een bruidegom blijft 744 euro over, ongeveer een kwart van het budget voor uiterlijk. Flevolandse mannen hebben daarmee een klein budget, want landelijk gaat er gemiddeld een derde van het budget voor uiterlijk naar hun look. Dat komt neer op 975 euro voor een trouwpak. 

Alle resultaten uit het onderzoek zijn hier terug te lezen.