Extra zaterdageditie Zingen in de Zomer op Urk

Urk - Zingen in de Zomer op Urk krijgt op veler verzoek zaterdag 24 augustus een zaterdageditie. ‘Want niet iedereen en zeker de vissers niet, zijn op woensdag in de gelegenheid om naar de zomerse zangdagen te komen.’

‘De organisatie kreeg veel verzoeken om ‘het ook een keer op zaterdag’, te doen’, vertelt voorzitter Jan de Boer van Zingen in de Zomer. ‘Het wordt ook dan weer een feest’. Vanaf twee uur staat de Bethelkerk op het voormalige eiland open en kan er met Dub de Vries op het Meere-orgel uit volle borst gezongen worden. Er is dan een bijzondere primeur van de Urker Voices, een ensemble van acht dames met prachtige stemmen, gloedvol gedirigeerd door Bert Moll. Het is de eerste keer dat deze nieuwe sterren aan het Urker korenfirmament te horen zijn.

Aan de hand van de Meester

Om half acht uur is er een afsluitende zangdienst in de Bethelkerk. Helemaal in de bekende formule van de Zingen in de Zomerdiensten. Het jaarthema ‘Aan de hand van de Meester’ staat ook dit keer centraal. De zeven meesterwerken van Rembrandt die tot dan toe zijn bekeken komen langs in de liederen. ‘Het wordt een prachtige opmaat voor onze slotavond’, zegt Jan de Boer trots.

De begeleiding op het Meere-orgel is opnieuw in vertrouwde handen van Dub de Vries. Er is er solozang van bariton Piet Baarsen en zijn dochter Alice en mannenkoorzang door een projectkoor ter afwisseling en ondersteuning van de samenzang. Mannen die willen meezingen in het projectkoor kunnen zich aanmelden. De meditatie wordt verzorgd door Harm Kramer, als docent Levensbeschouwing verbonden aan Het Baken in Almere.

Tapastocht

Tussen die middag en avond zitten bijzondere gebeurtenissen. Uniek is bijvoorbeeld de Rembrandt Tapastocht door Urk. Tijdens een ontdekkingstocht langs zeven plekken krijgen de deelnemers indrukken en verhalen in de lijn van het thema, maar ook spijs en drank aangeboden. Voor deelname daaraan is aanmelding wel noodzakelijk. Aanmelding voor de Tapastocht of het projectkoor kan per mail via info@zingenindezomer.nl.