Kunstenaars tonen hun mooiste werk op de Urker havenkade

Urk - De tiende editie van de Kunstmarkt ‘Kunst op de Kade’ op Urk op woensdag 28 augustus, de slotdag van Zingen in de Zomer, vindt plaats op de havenkade in het vissersdorp. De markt is van 11.00 tot 18.00 uur.

De commissie ‘Kunstmarkt Urk’ en Winkelcentrum Oud Urk hebben de handen ineen geslagen voor de organisatie. Na het succes van de eerdere negen edities van ‘Kunst op de Botermarkt’ wordt nu gekozen voor een nieuwe locatie, waardoor ruimte voor verdere groei mogelijk is.

50 kunstenaars

Ieder jaar tonen circa 50 kunstenaars hun mooiste werken. Daarnaast krijgen bezoekers een uniek kijkje in de techniek achter de verschillende kunstwerken. Diverse oude en nieuwe technieken passeren de revue; van beeldhouwkunst tot traditionele nettenboeters en van boetseren tot zeilmakerij. Krijg een indruk van de techniek achter het maken van de klassieke Urker klederdracht.

Over de gehele lengte van de havenkade kan genoten worden van oude en nieuwe ambachten en tot wel 50 standhouders van de zomerbraderie. Met een grote diversiteit in aanbod zoals food, fashion, accessoires en entertainment zal de havenkade gevuld zijn met een vrolijke zomermarkt. Uiteraard is ook gedacht aan de innerlijke mens.

Zomermarkt

De Oost- en Westhavenkade zijn deze dag het podium voor de kunstenaars en zomermarkt. Deze kade is eenvoudig bereikbaar vanaf het parkeerterrein op de haven van Urk (Burgemeester J. Schipperskade 1). Kunst op de Kade is te bezoeken op woensdag 28 augustus van 11:00 tot 18:00 uur. De toegang (en parkeren op de haven) is gratis.