IJsselmeer Challenge haalt geld op voor gehandicaptensport

Lelystad - Ruim 1.200 deelnemers stappen komende zondag in Lelystad op hun fiets om mee te doen aan de derde editie van de IJsselmeer Challenge, een uitdagende toertocht, variërend van 50 tot 300 kilometer. Naast de fysieke inspanning op de fiets halen de deelnemers zoveel mogelijk geld op voor Fonds Gehandicaptensport.

De start vindt plaats vanaf 06.30 uur op de Oostvaardersdijk nabij de Bataviahaven in Lelystad. Dit jaar is de toertocht nog unieker, want het is de enige toertocht die over de Afsluitdijk gaat.

De IJsselmeer Challenge is één van de toertochten van NL Tour Rides, de organisator van verzorgde toertochten voor toerwielrenners. Fonds Gehandicaptensport is als maatschappelijk partner verbonden aan NL Tour Rides. NL Tour Rides support graag mensen die een extra steuntje nodig hebben, omdat ze door een fysieke beperking moeilijk kunnen sporten. Fonds Gehandicaptensport realiseert dat, maar heeft daar financiële steun bij nodig. Van breedtesport tot topsport maken zij dromen waar voor mensen met een beperking.

Mensen met een handicap kunnen daardoor ook het plezier en de gezondheid van sporten ervaren.

Rond 10.30 - 11.00 uur zal een team BN’ers van het Sterrenfietsteam een cheque overhandigen aan Fonds Gehandicaptensport.

Kijk hier voor meer informatie over de IJsselmeer Challenge.