Duurzame hardcup bekers op Glemmer Beach Festival

Lemmer - De organisatie van het Glemmer Beachfestival gaat voor de derde keer gebruik maken van duurzame hardcup bekers.

Van 22 tot en met 24 augustus vindt de tiende editie van het Glemmer Beach festival plaats op het strand van Lemmer. Diverse toonaangevende artiesten, waaronder UB40, Level 42, Clouseau, Nielson en Tino Martin betreden het podium.

Hardcups voortaan verplicht

Drie jaar geleden heeft de organisatie besloten gebruik te maken van harde plastic statiegeld bekers om milieuoverlast te verminderen en te bouwen aan een duurzame toekomst. Gemeente de Friese Meren heeft aangekondigd dat het gebruik van de hardcups bij festiviteiten aan het water verplicht worden gesteld. De hardcups zullen vanaf heden in de vergunning worden opgenomen.

Rik de Nekker, eigenaar van Starcups, is blij met de uitspraak van de gemeente. ‘’Door gebruik te maken van harde plastic bekers ga je bewuster om met de planeet en geef je tegelijkertijd je festival een schone en duurzame uitstraling’’, aldus Rik de Nekker. 

Consumptiemunt

Tegen inlevering van één consumptiemunt ontvangt de bezoeker op het festival een kunststof drinkbeker. Bij elk drankje ontvangt de bezoeker een schoon exemplaar. Bij inlevering van de beker krijgt de bezoeker een bepaald bedrag of consumptiemunt retour. Dit jaar heeft het festival speciale limited edition bekers, een collectors item. De bezoeker mag de beker dan ook meenemen. 

Het festival biedt diverse podia, nationale en internationale artiesten, entertainment, een prachtig uitzicht over het IJsselmeer en een relaxte sfeer. Tickets zijn te verkrijgen via glemmerbeach.nl of bij de Jumbo supermarkt in Lemmer.