Pieperfestival: brede line-up op nieuw terrein

Emmeloord - Het Tolsma-Grisnich Pieperfestival is dit jaar van van 12 tot en met 15 september op het evenemententerrein aan de Marknesserweg, waar eerder dit jaar de Nacht van Oranje plaatsvond. De bezoekers kunnen ook dit jaar weer rekenen op een gevarieerd programma.

Op donderdagmiddag trapt het Agrofoodcluster af met Pieper Zakelijk en een programma gericht op de agrarische doelgroep. ’s Avonds vindt de besloten openingsavond plaats voor het bedrijfsleven, georganiseerd door de BAN, OVG en LTO Noord. Vrijdagmiddag is traditiegetrouw gereserveerd voor de senioren in de NOP en vindt de ZONL seniorenmiddag plaats.

Stuk TV

‘Als altijd proberen we een zo breed mogelijk programma te bieden voor de inwoners van de Noordoostpolder’ vertelt voorzitter Jolanda Pater. ‘We trappen het feest dit jaar af met een nieuwe sponsor op de vrijdagavond, New York Pizza is de nieuwe hoofdsponsor van de Dance Night, dé festivalavond voor de jeugd’. De avond wordt ingevuld met grote namen als Snelle en Stuk TV, maar biedt ook ruimte voor lokaal DJ talent.

De zaterdagmiddag zit bomvol voor de bezoekers van jong tot oud. ‘Met de nieuwe, tijdelijke locatie hebben we meer ruimte voor activiteiten’ vertelt Jolanda. ‘Voorheen was het wat proppen op De Deel, nu hebben we wat meer ruimte op het evenemententerrein, maar houden we verder vast aan de gebruikelijke locaties als de Lange Nering en het Kettingplein voor de Pieperbraderie en de kinderactiviteiten.’

Treintje

‘We hebben gezorgd voor een treintje die mensen van het Kettingplein naar de tent brengt, dit maakt het evenemententerrein voor alle bezoekers toegankelijk en bereikbaar.’ Naast de activiteiten van het Pieperfestival vinden ook de Pieperswim en de Fish Potato Run dit jaar weer plaats. En kan men op zaterdag ook weer rekenen op het gratis frietje? ‘Natuurlijk’, stelt Jolanda. ‘Geen Pieperfestival zonder frietje’.

Stef Ekkel

De Sinke Saturday Night begint met de Popquiz en wordt verder ingevuld door grote namen als The Kik, ’n Keer Wat Anders, Stef Ekkel, Starstruck en het Foute Uur van Qmusic. ‘We gaan weer voor uitverkochte avond dit jaar, zegt voorzitter Jolanda Pater. ‘Vorig jaar was zaterdag uitverkocht en zagen we ook een hogere kaartverkoop op de vrijdagavond. De festivalgangers in de NOP weten de weg naar het Pieperfestival steeds beter te vinden.’ Zondag wordt er afgesloten met een kerkdienst op het festivalterrein.

Bekijk het volledige programma op www.pieperfestival.nl.