Steenmarter veroorzaakt autobrand in Emmeloord

Emmeloord - Een steenmarter is de oorzaak van een autobrand zaterdagmiddag op de carpoolplaats langs de Muntweg in Emmeloord.

De bestuurder van een Volkswagen merkte tijdens het rijden op dat er iets niet goed was en zag vervolgens rook onder de motorkap vandaan komen. Hij zette zijn auto stil op de parkeerplaats waarna de hulpdiensten, en ook de ANWB, werden gebeld.

De politie was snel ter plaatse en maakte met een brandblusser de smeulende resten in het motorcompartiment uit. Het isolatiemateriaal rookte alleen nog. Vervolgens heeft de brandweer de brandplek met water nageblust. Door de snelle blusactie werd voorkomen dat de auto verloren ging.

WC-blokje

Nadat de ANWB ter plaatse kwam bleek waardoor het brandje was ontstaan. De wegenwacht zag dat een steenmarter aan de draadjes had geknaagd. Hierdoor was het isolatiemateriaal gaan smeulen. 'Dat zien we de laatste tijd vaker. Steenmarters denken eten in de motor te kunnen halen en knagen vervolgens aan allerlei draadjes waardoor kortsluiting kan ontstaan. Een ouderwets wc-blokje helpt, die geur verjaagt de dieren. Kippengaas of iets anders onder de motor is zinloos, dat knagen ze ook door', vertelde de wegenwacht. Geluk bij een ongeluk, de automobilist kon zelf nog naar huis rijden. De schade bleef beperkt en zal later worden hersteld.