Grote brand verwoest feestzalen op vakantiepark Bant

Bant - Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 augustus een grote schuur met twee feestzalen in de as gelegd op vakantiepark Eigen Wijze aan het Schoterpad bij Bant.

In de brandende schuur zaten onder andere twee feestzalen en een opslag voor goederen. Het vuur werd rond middernacht uur ontdekt. Al snel bleek het te gaan om een grote brand. De brandweer rukte met voertuigen uit Rutten, Kuinre, Marknesse, Creil, Urk en de hoogwerker uit Lelystad uit om het vuur het bestrijden.

Campinggasten veilig

Op het vakantiepark verbleven volgens de brandweer tientallen mensen. De windrichting zorgde ervoor dat de forse rookontwikkeling een gunstige kant op ging. De campinggasten waren geschrokken maar bleven in veiligheid. Zij zijn allen door de hulpverleners gerust gesteld. De woonboerderij op het erf moest wel worden ontruimd omdat die werd bedreigd door de vlammen. De brandweer wist die woning met man en macht te behouden.

Asbest vrijgekomen

Naast veel rook kwam er ook asbest bij de brand vrij. Volgens de brandweer alleen in de directe omgeving van de schuur. Een adviseur gevaarlijke stoffen en een meetploeg kwamen ter plekke om hier onderzoek naar te doen.

De schuur met zonnepanelen en de feestzalen met alle goederen zijn allemaal in vlammen opgegaan. De naastgelegen werkplaats liep forse schade op. Het is nog niet bekend hoe de brand kon staan. Volgens de brandweer bleef iedereen ongedeerd bij de brand.