Laura Maaskant (25) van Leef! overleden

Emmeloord - Laura Maaskant uit Emmeloord is donderdag op 25-jarige leeftijd overleden. Laura schreef het boek Leef!, waarmee ze landelijke bekendheid verwierf. In Leef! beschrijft ze haar strijd tegen kanker.

Toen ze 15 jaar was werd bij haar een kwaadaardig gezwel ontdekt. De behandeling die ze onderging sloeg aanvankelijk aan, maar in 2013 keerde de ziekte terug. Ze wist dat ze niet meer zou kunnen genezen. In Leef! dat in 2014 verscheen, schreef ze over haar leven met de ziekte en de leuke en mooie kanten die het leven haar nog biedt.

Golden Life Foundation

Ze oogste met haar media-optredens bewondering voor haar moedige strijd. In 2016 kwam er een theatervoorstelling, waarin Jamie Grant de rol van Laura speelde. Maaskant zette zich lange tijd in voor de strijd tegen kander. Ze fietste voor Doe Een Wens van de Mont Ventoux naar Emmeloord en haalde daarmee 37.500 euro op. Daarop richtte ze de Golden Life Foundation op om mensen tot 35 jaar met inspirerende ideeën financieel en mentaal te ondersteunen.

Ze verhuisde in de wetenschap dat haar ziekte niet te genezen was in 2017 naar de Verenigde Staten om daar kunstgeschiedenis te gaan studeren. Het kenmerkte haar en onderstreept de titel van het boek: Leef!.