STOPPELS | Reuring in de Polder

Aan het eind van de zomer zijn er in de Noordoostpolder allerlei activiteiten waar u en ik bij aanwezig kunnen zijn.

Ik ben blij verrast door zoveel mooie activiteiten op cultureel en sportief vlak. Afgelopen weekend was voor de vierde keer het Grastival waar ruim 1500 bezoekers op af kwamen. Net als NOPPOP een puur polderfeest, georganiseerd door en voor vrijwilligers. Zij hebben samen een idee, werken dat uit en realiseren het. Ik zeg het wel vaker, maar vind het echt een groot compliment waard. De energie en het enthousiasme waarmee evenementen door vrijwilligers worden georganiseerd.

Triathlon

Komend weekend is de achtste editie van de Triathlon Noordoostpolder. Ook dat is een prachtig voorbeeld van enthousiaste vrijwilligers die samen de schouders eronder zetten. Een samenwerking tussen het triathlon bestuur en AV Nop, FTC Marknesse, zwemvereniging Zignea en duikvereniging Noptunus. Acht jaar geleden maakten ze een voorzichtige start aan de Nagelerweg. Nu in 2019 zet de triathlon een grote stap naar het terrein aan de Marknesserweg en werken ze samen met de Hartstichting. Het aantal deelnemers is groter en de uitstraling van het evenement ook. Daarnaast wordt de N50 gebruikt als fietsparcours en dat is echt uniek. Ik denk dat het een geweldig evenement wordt.

Poëzie

Op Schokland is tot september elk weekend iets te doen voor cultuurliefhebbers. U kunt de kunstwerken van internationale kunstenaars geïnspireerd door de geschiedenis en de natuur van Schokland bewonderen. Op en rondom het museumterrein zijn elk weekend live optredens met het thema ‘Poëzie’.

‘Blind Vuur’

In de tweede helft van september organiseert ‘Prins te paard’ een aantal voorstellingen van haar stuk ‘Blind Vuur’. Het verhaal van een oude vuurtorenwachter die na de drooglegging niet kon wennen aan het feit dat de zee verdwenen is.

In september wordt natuurlijk weer het Pieperfestival gehouden met alle bekende gezellige en sportieve onderdelen en natuurlijk een gratis frietje.

En er is ‘reuring’ in het centrum van Emmeloord. Komend weekend is het ‘Welkom Thuis weekend’ in de Lange Nering. Het is koopzondag en op zaterdag is er op de Kleine Deel een stranddag voor jong en oud, met zandkastelen, jeu de boule en meer. Ook de Poldertoren is open.

Stranddag

Naast de vrijwilligers wil ik ook graag alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan de evenementen. Zonder hun steun is het organiseren van de evenementen een stuk lastiger. Ik hoop u op één van deze evenementen te ontmoeten zodat we samen tot de conclusie komen dat er ‘reuring in de polder’ is.

Wiemer Haagsma, wethouder