Hannes Minnaar speelt in Blokzijl

Blokzijl - De concertreeks van Blokzijl Klassiek wordt op zondag 14 oktober in de Grote Kerk van Blokzijl geopend door de internationaal vermaarde en sinds vorig jaar meesterpianist Hans Minnaar uit Emmeloord.

De stichting heeft voor deze jaargang weer veel ensembles met internationale allure gecontracteerd onder wie de pianist Nino Gvetadze, het Isabelle van Keulen Ensemble, Royal Wind Music en het Coco Collectief.

Dudok Kwartet

De in Emmeloord opgegroeide Minnaar treedt samen op met het Dudok Kwartet en altvioliste Simone van der Giessen. Het gezelschap voert het vierde pianoconcert van Beethoven uit. En dat is nog maar één onderdeel van het programma.

Pianiste Nino Gvetadze, door de pers ‘een sensatie’ genoemd, komt 17 november naar Blokzijl. Op 15 december treden vijf zangeressen op, die samen met pianist Maurice Lammerts van Bueren het Coco Collectief vormen. Zij brengen een bonte verzameling kerstjuweeltjes.

Astor Piazolla

Voor het concert op 12 januari zijn zangeres Karin Strobos, fluitiste Felicia van den End en pianiste Daria van den Bercken uitgenodigd. Royal Wind Music, een oude bekende van Blokzijl Klassiek, komt op 9 februari met beeld en muziek rond de kathedraal van Sevilla, getiteld ‘Aan het Sinaasappelhof’. Het ensemble bestaat uit elf blokfluitisten en behoort tot de wereldtop. Blokzijl Klassiek sluit op 22 maart af met het Isabelle van Keulen Ensemble, dat muziek brengt van Astor Piazolla.

Inlichtingen en reserveringen via www.blokzijlklassiek.nl