Gewonde bij botsing op kruising Hannie Schaft en Urkerweg

Emmeloord - Bij een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen in Emmeloord is woensdagochtend 21 augustus de bestuurder van de personenauto gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 07:00 uur op de inmiddels wel beruchte kruising Urkerweg met de Hannie Schaftweg, net buiten de bebouwde kom. Op dit verhoogde kruispunt hebben in alleen het afgelopen jaar al meerdere ongelukken plaatsgevonden, waaronder één op 31 mei jongst leden met ernstig letsel als gevolg.

In de flank

Dit keer botste een vrachtwagen in de flank van een hybride personenauto. Doordat de klap aan de bestuurderskant plaatsvond kwam de man achter het stuur bekneld te zitten. De brandweer heeft de automobilist bevrijd, waarna het ambulancepersoneel de zorg overnam. De man is met onbekend letsel met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

De Hannie Schaftweg was vanwege de aanrijding enige tijd afgesloten voor het verkeer. De zwaar beschadigde auto werd door een berger opgehaald. De truck kon nog zelf verder rijden. Nadat het wegdek was schoongemaakt, konden de rijbanen weer worden vrijgegeven.