1500 bezoekers op festival Grastival

Luttelgeest – Het muziekfestival Grastival trok zaterdag 1500 bezoekers naar het festivalterrein aan de Uiterdijkenweg 1 in Luttelgeest. Dat waren 300 meer dan vorig jaar.

'En daarmee waren we ook helemaal vol', zegt Mike Meijer van de organisatie. 'We hebben een vergunning voor 1500 bezoekers.' Op drie podia: Hoofdpodium, The Partyhouse en het Buitenpodium werd het publiek getrakteerd op diverse smaken muziek.

Het hoofdpodium lokte met optredens van onder meer Pop-up publiek voor de meezingers en populaire covers. Verder stonden The Bounty Hunters en Hottub Heroes op dit podium. In the Partyhouse zetten de DJ Kuule uit Kuinre, DJ Albert Post en de Sjieke Bazen en DJ Rik de Vries uit Emmeloord de zaak op stelten en op het buitenpodium was vooral geprogrammeerd voor het wat oudere publiek met muziek van Groove Piano.

Grastival is een initiatief van Jongeren 19-nu Mix-ML, wat het feest in 2016 voor het eerst organiseerde na een idee om een festival op te zetten voor een zo'n breed mogelijk publiek.

Bijgaand een fotoreportage van Jeffrey Korte