Jeanine Wijnand Dahliakoningin in Vollenhove

Vollenhove - Jeanine Wijnand (20) uit Vollenhove is woensdag uitgeroepen tot 'Dahliakoningin 2019'. Zij is een jaar lang het gezicht van het corso.

De koningin werd, net zoals vorig jaar, gekozen via een sollicitatie. Kandidates konden anoniem solliciteren op de droombaan van Dahliakoningin. Vanwege het aantal aanmeldingen werd de inschrijving eerder dan gepland gesloten. Op de woensdagavond in de feestweek was er de presentatie van de nieuwe Dahliakoningin aan het grote publiek.

Dahliaprins en -prinses

De koningin wordt bijgestaan door Dahliaprinses Kim van der Meulen (9) uit Vollenhove. Zij had de hele avond veel plezier en is 'heeeeeeel erg blij' dat de jury voor haar koos. Ze droeg zelfs een echte dahlia in haar haren. De eerste Dahliaprins van Vollenhove is Ruben Bakker (11 jaar) geworden. Ook hij komt uit Vollenhove. Hij vindt het 'superleuk' dat hij de eerste prins is en hoopt een voorbeeld te zijn voor de toekomstige prinsen. Als het aan de V.V.V.V. ligt, wordt er volgend jaar weer een prins verkozen.

Deze week hebben de dames én heer een ontzettend druk programma. Zo krijgen ze een fotoshoot en mogen ze prijzen uitreiken. Zaterdag openen Ruben en Kim het Kindercorso om 10.00 uur en Jeanine is te zien bij het Middag- en Avondcorso om 14.00 en 20.30 uur. Daarna zijn ze nog een jaar lang het gezicht van het Corso.