Zwaargewonden bij frontale botsing op N352 bij Ens

Ens - Drie personen zijn zondagmiddag 25 augustus gewond geraakt bij een ernstig ongeluk op de Schokkerringweg - N352 tussen Ens en Schokland.

Door nog onbekende oorzaak kwamen rond 14:15 uur twee personenauto’s frontaal met elkaar in aanrijding. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden gealarmeerd. In één van de auto's zaten twee personen bekneld. De brandweer heeft de zijkant van het voertuig opengeknipt om het tweetal te kunnen bevrijden.

Traumahelikopter

In de andere auto zaten ook twee personen, waarvan er één gewond raakte. De in totaal drie (zwaar)gewonden zijn per ambulances naar het ziekenhuis gebracht, waaronder twee met spoed naar Zwolle. Over de toestand van de slachtoffers is momenteel nog niets bekend.

De politie deed uitgebreid onderzoek om de precieze toedracht van het ongeluk te kunnen vaststellen. Hierbij werd onder andere een speciale drone ingezet.

De Schokkerringweg (N352) is urenlang afgesloten geweest. Ook de N50 was vanwege de Triathlon Noordoostpolder afgesloten dus moest het verkeer een grotere omleiding volgen. Tegen de avond werden de N50 en de N352 weer vrijgegeven en was het verkeersprobleem opgelost.