Opzittende brommer gewond bij ongeval Marknesse

Marknesse - Een 16-jarige inwoner van Steenwijkerland is als opzittende van een brommer woensdag even na 10.30 uur gewond geraakt bij een flinke aanrijding met een auto op de Vollenhoverweg (N331) tussen Marknesse en Vollenhove.

De brommer en de personenauto, bestuurd door een 52-jarige inwoner van Vollenhove, kwamen beide uit de richting Vollenhove. De auto sloeg af naar een boerenerf en de brommer reed over het fietspad. De twee zagen elkaar te laat waarna een flinke botsing volgde. De brommer kwam vol in de flank van de auto tot stilstand. In de berm langs de weg stonden een aantal auto's geparkeerd. Men was bezig met het afbouwen van een Corsowagen, wdie dit weekend meedeed in Vollenhove. Hierdoor was er slecht zicht voor beide bestuurders. Vermoedelijk speelde dit mee met de oorzaak van het ongeluk.

Traumahelikopter

De jongeman op de brommer raakte door de botsing gewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Een traumahelikopter landde op de route naar het ziekenhuis, langs de N50 voor de Ramspolbrug bij Ens. De arts stapte bij de ambulance in om medische assistentie te verlenen. De automobilist kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept.

De politie heeft het ongeval in kaart gebracht om de precieze toedracht te kunnen bepalen. Het fietspad was vanwege het onderzoek enige tijd afgezet. Scholieren en het andere verkeer op het fietspad werden om de afzetting heen geleid.