Kuinre trotse host NK grasbaan

Luttelgeest - Op de hoek Kuinderweg/Uiterdijkenweg in Luttelgeest wordt op zaterdag 7 september de finaleronde verreden van het Nederlands Kampioenschap grasbaanraces voor Jeugd en Nationalen. En dag later komen de VTBM-coureurs naar het circuit.

Stichting Baansport Kuinre is bijzonder in haar nopjes met de toewijzing van deze finale op het snelle zandcircuit bij Luttelgeest. De komst van de nationale titelstrijd is een bevestiging dat de organisatie van de grasbaanraces op de goede weg na drie mooie en uiterst succesvol georganiseerde edities van het VTBM grasbaan kampioenschap in Luttelgeest.

Het NK betekent wel dat er nu een schutting rond het circuit geplaatst moet worden voor de veiligheid van coureurs en publiek. De coureurs zullen rakelings en met veel snelheid langs de schutting rijden met veel spektakel voor het publiek. Wie zal zich na de race in Kuinre kronen tot Nederlands Kampioen? Er wordt om de titel gestreden in de klassen: NK 250 ST, NK 500 ST en de Power Girls.

VTBM

Op zondag 8 september komen de coureurs van de VTBM naar Luttelgeest. Deze weten de weg, na de drie eerdere edities, te vinden. Ook bij het VTBM kampioenschap nadert het einde en zullen de races op het scherpst van de snede worden verreden. Deze deelnemers rijden ook tussen de schuttingen en op dezelfde baan.

Op beide dagen starten de trainingen om 10 uur. Wanneer deze zijn afgewerkt zal het eerste startsein worden gegeven rond de klok van 12:30 uur. Na de heats worden in de tweede helft van de middag de finales verreden.

Britt en Amber Boezerooij

In de verschillende klassen die aan het startlint verschijnen komen weer de nodige deelnemers uit de omliggende gemeentes: 6 uit gemeente De Friese Meren, 24 uit Weststellingwerf, 10 uit gemeente Steenwijkerland en 2 uit Noordoostpolder. Britt (11) en Amber (14) Boezerooij vertegenwoordiger den polder. Britt komt uit in de 65 CC klasse en staat in het klassement van het NK op de vierde plaats. Met een beetje geluk racet ze dit seizoen nog naar een podiumplek. Haar zus Amer rijdt in de 125cc damesklasse van de VTBM en is in dat veld een middenmoter.

Na afloop van de races op zaterdag en zondag is de huldiging van de kampioenen nabij de feesttent. Aansluitend is er live muziek met op zaterdag Bert Solo en DM Music en op de zondag Peter Marnier en DJ Kuule.