Slooppand aan Oslolaan op Urk uitgebrand

Urk - Aan de Oslolaan op Urk was in de nacht van zaterdag op zondag een woning die op de nominatie staat om te worden gesloopt uitgebrand.

De hulpdiensten werden even voor 01:00 uur gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer was het niet meer verantwoord om naar binnen te gaan. Men liet de brand uitslaand worden om het vuur goed te kunnen bestrijden. De leegstaande woning is zo gecontroleerd uitgebrand. Overslag naar een andere vlak naastgelegen sloopwoning werd voorkomen.

De brand veroorzaakte enige tijd voor veel rook in en om het oude dorp. De hulpdiensten zorgden voor een ruime afzetting en dat iedereen uit de rook bleef.

Tweede brand

Terwijl de brandweer aan het blussen was, woedde er een kilometer verderop nog een brand. Aan De Noord ging een dixi op het terrein van een aannemer in vlammen op. De brandweer kon een wagen vanaf de Oslolaan inzetten om deze kleine brand te doven.

Brandstichting

De dixi-brand lijkt vrijwel zeker te zijn aangestoken. Of brandstichting ook het geval was bij de sloopwoning is nog niet bekend. Er zal in ieder geval onderzoek worden gedaan.

Saillant detail is dat precies een jaar geleden, ook in de nacht van 31 augustus op 1 september, op Urk een reeks brandstichtingen in containers, dixi's en bouwketen begon. In die septembermaand was het wel meer dan tien keer raak in het vissersdorp. Een paar jongemannen werden toen verdacht en aangehouden, maar later weer vrijgelaten.