Chauffeur met drank op vliegt uit de bocht op Voorsterweg

Marknesse/Vollenhove - Een personenauto met drie personen aan boord vloog zondag uit de bocht op de Voorsterweg tussen Marknesse en Vollenhove en belandde in het water. De drie inzittenden kropen nat uit de wagen. De chauffeur had gedronken, aldus de politie.

Het ongeval vond rond 21.00 uur plaats. Het ongeluk gebeurde bij de toe- en uitrit naar het Waterloopbos, vlakbij de Repelweg. Na de melding rukten de politie, ambulancedienst, brandweerduikers en een boot uit. Vermoedelijk zaten er nog personen in de te water geraakte auto. Eenmaal bij aankomst bleken de inzittenden met elkaars hulp al op de kant te zijn gekomen.

Nat pak

Zij waren niet gewond maar hadden alleen een nat pak. Daarom werden de duikers en andere hulpdiensten afgemeld. Voor alle zekerheid maakten de brandweerlieden van Vollenhove nog wel een zoekslag door het water, maar daar trof men niets bijzonders aan.

Volgens de politie was de man achter het stuur van de auto onder invloed van alcohol. Hij is vanwege artikel 8 meegenomen naar het politiebureau en heeft daar een uitgebreide blaastest moeten doen. De doorweekte auto is in tussentijd door een berger uit de sloot getakeld en afgevoerd.