Pieperfestival gaat duurzaam

Emmeloord Op het Pieperfestival, dat donderdag begint en tot zondag duurt, wordt dit jaar gebruik gemaakt van herbruikbare kunststof bekers in plaats van de plastic wegwerpbekers. Hiermee draagt het Pieperfestival bij aan een duurzame festivalbeleving.

Festivalbezoekers krijgen bij binnenkomst tegen betaling van 1 munt een festivalbeker die herbruikbaar is. Bij het verlaten van het terrein kunnen ze deze beker weer inleveren voor een muntje, twee euro óf ze kunnen de munt doneren aan StEP, die het weer gebruikt als investering voor andere evenementen die ze organiseren. Hiermee wordt ingespeeld op het circulaire karakter van de StEP evenementen in de Noordoospolder.

Entertainment

Op het Pieperfestival zijn zaterdagmiddag diverse activiteiten in het centrum, zoals de Pieperbraderie in de Lange Nering en de zaterdagmiddagactiviteiten, die verspreid over het Kettingplein en op het evenemententerrein plaatsvinden. Een grote groep vrijwilligers zet zich alle dagen in om voor het grote publiek een breed programma te faciliteren. Zo vindt er op het evenemententerrein de hele dag onder andere een bingo plaats waar bezoekers allerlei prijzen kunnen winnen. Het gratis frietje ontbreekt op alle locaties uiteraard niet. Verder vinden op deze dag ook de Pieperswim en de Fish Potato Run weer plaats.

Saturday Night

De zaterdagavond start met van 20.00 tot 21.30 uur een Popquiz, waar teams van vier personen zich kunnen aanmelden. Daarna wordt er afgetrapt met het muzikale programma, waar The Kik, ’n Keer wat anders en Starstruck het hoofdprogramma vormen. Op het binnenterrein is tevens een Hollands Café, waar onder andere Stef Ekkel in het muzikale programma voorziet.