Herinrichting Nagelerstraat start

Emmeloord - De voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de Nagelerstraat starten op maandag 16 september.

De fietspaden worden gescheiden van de rijbaan, de oversteek ter hoogte van de Lidl wordt vernieuwd en de voorrangssituatie verandert. Dit draagt bij aan de verkeersveiligheid en vlotte doorstroming van auto’s, fietsers en voetgangers. Bij deze operatie wordt ook het riool vervangen.

De klus wordt in fasen uitgevoerd. In fase 1 wordt de Nagelerstraat ter hoogte van de Meeuwenkant/Kampwal tot net voor de Baardmezenstraat aangepakt. Hierbij worden ook ook delen van de zijwegen meegenomen (Smeden en Plevierenstraat).

Omleiding

Tijdens dit werk van 23 september tot 13 december is het deel vanaf de Korte Dreef/Lange Dreef tot aan de Baardmezenstraat afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de Bouwerskamp en de Nijverheidsstraat richting de Urkerweg/Korte Dreef.

Fase 2 start in januari, waarbij het resterende deel tot aan de Nagelerbrug, inclusief delen van de zijwegen (Baardmezenstraat en Bouwerskamp) worden aangepakt.

Inloop

 

Woensdag 11 september is er een inloopavond. Tijdens de inloop geeft de gemeente uitleg over de werkzaamheden en beantwoordt vragen over bijvoorbeeld overlast en omleidingen. De inloop is van 18.30 tot 20.30 uur in De Hoeksteen aan de Nagelerstraat 2 in Emmeloord.