Acht organisten sluiten YouTube-Orgeldag op Urk af

Urk - In de Rehobothkerk op Urk wordt zaterdag 14 september de 9e YouTube-Orgeldag afgesloten met een openbaar orgelconcert vanaf 20.00 uur door 8 verschillende organisten.

De organisten Gert-Jan Stasse (Bleskensgraaf), Marco Rozemuller (Vroomshoop), Pieter de Hon (Krimpen aan den IJssel), Tjeerd Kiers (Geldermalsen), Peter van der Nagel (Zuilichem), Anita van Dokkum (Midwolda) en Wouter Snetselaar (Everdingen) spelen orgelwerken van Willem Hendrik Zwart, Händel, Krebs, Gordon Young, Van Duijn, Minne Veldman en Lefébure-Wély.

De YouTube-Orgeldag is een idee en initiatief van organist Minne Veldman. Hij treedt deze dag op als gastheer en zal het concert besluiten met een virtuoos orgelwerk van Alexandre Guilmant en een eigen koraalfinale met aansluitend samenzang.

Ontmoetingsdag

De YouTube-Orgeldag, voor het eerst georganiseerd in 2011, is een jaarlijks terugkerende speel- en ontmoetingsdag voor organisten en orgelliefhebbers. Er is nog ruimte voor meer deelnemers. Voor deelname aan het dagprogramma (11.00-18.00 uur) dient men zich aan te melden via de website www.youtube-orgeldag.nl. Op deze website staat ook het volledige programma voor het slotconcert. Ook wie zelf geen orgel speelt is van harte welkom om deel te nemen aan het dagprogramma.

Het concert is gratis toegankelijk. Er wordt een collecte gehouden voor het orgelfonds van de Rehobothkerk te Urk t.b.v. het ophanden zijnde groot onderhoud aan het instrument.