Leven in de prehistorie

Schokland - De afdeling Klas@Kunst van Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Centrum voor Amateurkunst en Cultuureducatie, bieden van 23 tot en met 27 september in samenwerking met Het Flevo-landschap een actieve belevingsroute over de prehistorie.

Dit gebeurt tijdens de cultuureducatiedagen voor primair onderwijs, waar elk jaar een ander specifiek aspect van Werelderfgoed Schokland tot leven wordt gebracht. De voorgaande edities over de prehistorie, de Schokkers en de pioniers werden heel enthousiast ontvangen.

Groep 5 en 6

Dit jaar is het de beurt aan leerlingen van groep 5 en 6 om ver terug te reizen in de tijd. Zo’n 450 kinderen van 11 basisscholen uit gemeente Noordoostpolder en Urk komen cultuur snuiven. Tijdens hun wandeling door het Schokkerbos rond de Gesteentetuin staat het zelf beleven van geschiedenis centraal. Ze ontmoeten mensen uit een ver verleden en ontdekken hoe het geweest moet zijn om op deze plek volledig in en met de natuur te leven.

Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor leerkrachten en ouders is het een bijzondere manier om nader kennis te maken met de educatieve mogelijkheden van Schokland. De educatiedagen sluiten aan bij andere excursieworkshops, die scholen gedurende het hele schooljaar kunnen boeken via Klas@Kunst van Cultuurbedrijf Noordoostpolder.