Inspiratieavond “Gedenken voor de uitvaart”

Emmeloord - Monuta-Pien Gouka en Den Hollandsche Gedenktekens houden donderdag 26 september een inspiratieavond met als thema “Gedenken voor de Uitvaart”, voor iedereen die inspiratie op wil doen op het gebied van herinneren en gedenken. De avond is in het Voorhuys in Emmeloord.

Er is een trend gaande waarbij mensen op steeds jongere leeftijd hun wensen bespreekbaar maken en vastleggen over hoe ze de begrafenis of crematie willen en hoe ze herdacht willen worden. Praten over een uitvaart, herinneren en gedenken is steeds minder taboe waardoor het niet nodig is de veelheid aan keuzes te maken tot het moment dat je overspoeld bent door verdriet.

Een wereld aan mogelijkheden

'Iedereen krijgt vroeg of laat met een verlies te maken, maar niets gaat verloren zolang de herinnering bewaard blijft. Elke regio heeft zo haar tradities, gebruiken en rituelen rondom gedenken. Maar ook begraafplaatsen,  urnenvelden, urnentuinen, urnenmuren etc. hebben hun eigen restricties. Ik wil de bezoeker inzicht geven in de mogelijkheden van gedenken binnen deze regio; de Noordoostpolder', vertelt Pien Gouka van Monuta. 

Den Hollandsche Gedenktekens richt zich op het ontwerpen en maken van gedenktekens en de verkoop van handgemaakte urnen en assieraden. Dit zorgt voor een heel eigen assortiment en stijl van gedenkproducten. Vanuit dit perspectief zal Leonieke Terlouw van Den Hollandsche de bezoekers proberen zoveel mogelijk te inspireren op het gebied van gedenken. 

Bijeenkomst

De bijeenkomst is geheel kosteloos en vindt plaats in het Voorhuys in Emmeloord. Vanaf 19.00 uur kan iedereen binnenlopen en om 19.30 uur begint het programma.

Aanmelden kan tot en met vrijdag 20 september via p.gouka@monuta.nl of via 06 8367 8257. Meer informatie over het programma en de routebeschrijving is te bekijken op www.monuta.nl/vestiging/piengouka/