StEP investeert in statiegeldbekers

Emmeloord - Stichting Evenementen en Promotie Noordoostpolder (StEP NOP) investeert in duurzaamheid en heeft daarom 30.000 statiegeldbekers aangeschaft.

In de zoektocht naar een milieubewuste en duurzame oplossing voor de plastic wegwerpbekers, vond StEP de samenwerking met het regionale bedrijf Starcups. Bezoekers van het Pieperfestival hebben al kennis gemaakt met de nieuwe statiegeldbekers. 

Minder rotzooi

StEP NOP, organisator van het Nieuwjaarsfestival, de Groendag, Nacht van Oranje, het Tulpenfestival, Uit-jeTent, het Pieperfestival, Sinterklaasfeest en de Kerstmarkt heeft voor statiegeldbekers gekozen vanwege het milieubewuste karakter. De bekers hebben veel voordelen; een schoon festivalterrein, minder rotzooi op straat en duurzame inzetbaarheid. Na afloop van het evenement worden de bekers professioneel gereinigd en in opslag bewaard voor een volgende keer. 

De bezoeker betaalt 1 muntje als ‘borg’ voor de beker. Bij elk nieuw drankje wordt de beker ingewisseld voor een schoon exemplaar. Aan het einde van de avond kan de bezoeker terecht bij het beker-inleverpunt en de beker ruilen voor een muntje, voor 2 euro of de beker doneren aan StEP. Hiermee investeert de bezoeker in het volgende feest/evenement. Voor het laatstgenoemde punt zal naast het beker-inleverpunt een donatiepunt gemaakt worden.

Donatiepunt

Het nieuwe systeem is even wennen, maar de organisatie verwacht in de toekomst mooie resultaten. Het bekerwisselsysteem is StEP niet onbekend, de Nacht van Oranje (een ander evenement van StEP) werkt al met duurzame festivalbekers.