Van Campen en Schrotenboer leveren een wereldse prestatie

Almere / Emmeloord - Het mag met alle recht een wereldprestatie worden genoemd: Edwin Schrotenboer en Olaf van Campen uit Emmeloord hebben zaterdag de Long Distance Challenge Almere-Amsterdam volbracht. ‘Dit geeft de ultieme voldoening.’

Aan de hand van zijn kinderen kwam Olaf van Campen zaterdag over de finish. In een totaaltijd van 10 uur, 50 minuten en 5 seconden volbracht hij de challenge. Maatje Schrotenboer volbracht de challenge in 11 uur, 38 minuten en 46 seconden. ‘Onvoorstelbaar, zo blij, zo trots. Ik heb het gered, nooit gedacht ik dit kon’, aldus Schrotenboer.

Het is nogal een uitdaging, want ga er maar eens aan staan. 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer, een marathon tot slot, hardlopen. En dat allemaal op een dag, het liefst nog zo snel mogelijk. Het lijkt haast iets bovenmenselijks, maar Schrotenboer en Van Campen hebben het geflikt. ‘Dit is de ultieme voldoening’, vertelde Van Campen na afloop.

‘Na afloop waren we zeer, zeer euforisch!’ Met het finishen van de challenge, die de twee de titel Ironman heeft opgeleverd, kwam een einde aan een lange periode vol trainen. ‘Een jaar lang voorbereiding werd uiteindelijk beloond met een geweldig onthaal in de Challenge Arena. De pijn was voor heel even verdwenen.’

De twee Emmeloorders waren de enige mannelijke deelnemers uit de Noordoostpolder die de volledige afstand hebben afgelegd en volbracht.

Triple Dutch

Bij de vrouwen heeft Anneke Ruizendaal uit Urk de uitdaging met succes afgerond. In de afgelopen drie maanden volbracht zij al de triatlons Frysman en Gelreman, waardoor ze na zaterdag samen met veertien andere atleten in een illuster rijtje, de Triple Dutch, terecht is gekomen.

Johannes Hemelrijk uit Tollebeek heeft een topprestatie geleverd op de halve triatlon tijdens de Challenge in Almere. In een deelnemersveld van meer dan 1000 deelnemers en een tijd van 4.24,23 heeft hij een derde plek behaald in zijn leeftijdscategorie 35-39. Dat leverde hem overall de 24e plaats op. Eind oktober staat er voor hem een halve Ironman-triatlon op de planning in Marrakech, Marokko.