Heerink wint Grote Prijs van Nagele

Nagele - Sander Heerink heeft de autocross van Nagele gewonnen. Hij eindigde in de Grote Prijs van Nagele voor Matthias Mijnheer (2e), Tom Heijboer (3e) en Emiel Krops (4e).

'De finale was een beetje een chaos', blikt Krops terug op de race. Krops maakt onderdeel uit van de organisatie in Nagele en deed lange tijd een poging om de tweede plaats te grijpen. Maar in de allerlaatste bocht ging het mis. Zijn wagen kreeg een tikkie, waardoor hij uiteindelijk vierde werd. Jammer, maar helaas.

Polderbokaal

De cross in Nagele was de laatste van het seizoen. De strijd om de Polderbokaal zit er daarmee ook op. De spanning blijft er nog even in, want de winnaar wordt pas op 12 oktober bekend gemaakt, tijdens de grote feestavond. 

Krops is blij met het feit dat de cross terug is in Nagele. Vorig jaar werd de cross gehouden op een terrein bij Schokland, maar omdat dat kavel dit jaar niet beschikbaar was, keerde het circus terug naar waar het ooit ook was: op de ijsbaan.

Een wat kleiner perceel, maar dat leverde geen noemenswaardige problemen op. 'De aan- en afvoer van de wagens is een logistieke uitdaging, maar het ging allemaal goed. De baan hield zich ook goed. En we waren netjes op tijd klaar met de races. Daar streven we altijd naar.'

Het leeft

Vanuit diverse kanten krijgt Krops positieve geluiden te horen over de races in het dorp. 'Het leeft echt. Dat zie je ook aan het publiek, dat massaal toestroomde. Als organisatie zijn we bovendien blij dat alles goed is verlopen, want wij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid. De races zijn zonder noemenswaardige problemen verlopen.'

Uitslag

1. Sander Heerink
2. Matthias Mijnheer
3.Thom Heijboer
4. Emiel Krops
5. Reinier Wisse
6. Kris Rol
7. Paul Dekker
8. Jeroen de Lange (dsq)
9. Frans Wieland (dns)