Kees en Truus 65 jaar samen

Ens - Kees en Truus Caljé-Rose uit Ens vieren vandaag hun 65ste huwelijksdag. Burgemeester Harald Bouman kwam de twee feliciteren.

Kees en Truus verhuisden in 1950 met hun ouders vanuit Walcheren naar de Zwijnsweg in Ens. De twee buren leerden elkaar kennen bij de plattelandsjongeren en volgens Kees sloeg de vonk van liefde over op de Zwijnsweg. Op 17 september 1954 werd hun liefde bezegeld met het huwelijk. Ze kregen drie kinderen, 8 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen.

Gemengd bedrijf

In 1964 namen Kees en Truus het gemengd bedrijf van zijn vader over. ‘We hadden 12 hectare en later werd het 20 hectare.’ Het ondernemende paar ging nog mee in de schaalvergroting en liet in de jaren zeventig een ligboxenstal bouwen voor hun 52 koeien. ‘Dat was toen een aardig koppeltje, maar het stelt nu niks meer voor.’

Naast het bedrijf was Caljé actief voor de hervormde kerk en later de PKN waar hij 35 jaar ouderling was. Ook zat hij in het schoolbestuur en in diverse landbouworganisaties. Voor zijn maatschappelijke werk ontving hij een koninklijke onderscheiding. Op zijn 65ste stopten de twee het boerenbedrijf. ‘Ik had nog wat schapen als hobby. Dat was een mooie tijd.’ In 2006 verhuisde het echtpaar naar het dorp. ‘En daar hebben we het sinds de eerste dag reuze naar de zin.’

Het huwelijksfeest werd zaterdag gevierd in het Wapen van Ens, waar ook de broer van Caljé uit Nieuw Zeeland bij aanwezig was.