Jos Netten doet fysiopraktijk over

Emmeloord - Fysio-manueeltherapeut Jos Netten van praktijk fysiotherapie de Wilg heeft de sectie manuele therapie overgedragen aan collega Bart van der Meulen met wie hij al meer dan 10 jaar samenwerkte. Helemaal stoppen met het vak doet Jos nog niet!

Jos was in de jaren tachtig als Fysiotherapeut werkzaam in een groot polio project in Kenia en ontmoette na thuiskomst een oud studiegenoot, Gerben Schrale. Met hem trok hij de stoute schoenen aan om een fysiotherapiepraktijk aan de Lange Dreef in Emmeloord te starten. In de loop der jaren is deze praktijk gegroeid en nu als hoofdlocatie gevestigd in Gezondheid Centrum de Wilg.

De tijd heeft niet stil gestaan, de fysiotherapie zelf is volop in ontwikkeling gebleven en het aantal specialisaties binnen het vak en in de Wilg is toegenomen. ‘Ik heb met veel enthousiasme en plezier sinds de oprichting in 1985 eerst als fysiotherapeut en later gespecialiseerd als manueel therapeut gewerkt.’

Piloot

Jos is een paar keer per jaar actief als piloot vrijwilliger voor de UN in Congo. Omdat hij zijn vak als manueel therapeut nog niet helemaal wil loslaten is hij op beperkte schaal daarin nog steeds actief.

Gezien de grote vraag is het team van de Unit manuele therapie, naast Mirande Kleijn en Wouter Spit, per 1 augustus van dit jaar uitgebreid met Ype Hankel uit Heerenveen. Ype is sinds 2010 fysiotherapeut en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van balans en stabiliteit aan de hand van het RedCord systeem. Fysieke inactiviteit of pijn kan leiden tot een verminderde werking van een of meerdere spieren. Door de speciale training met RedCord is het mogelijk om de spieren opnieuw te activeren.

 

Ype is 7 jaar lang werkzaam geweest bij SC Heerenveen als fysiotherapeut van het dameselftal en de jeugdteams. Hij doet de actieve revalidatie, maar ook manuele behandeleng. In 2018 specialiseerde Ype zich tot manueel therapeut volgens de principe van Maitland, zoals de rest van de collega’s van de manuele unit.

https://www.fysiotherapie-dewilg.nl/