Nienke Nijholt en Anouk Huizinga clubkampioen

Vollenhove - Rijvereniging Dijkruiters uit Blankenham hield zaterdag de clubkampienschappen in de manege in Vollenhove. Het weer was gunstig gezind, waardoor de kampioenschapen in de buitenlucht afgewerkt konden worden.

Het was een spannend kampioenschap en na de eerste dressuur konden er al twee dressuurkampioenen aangewezen worden: Anouk Huizinga met Malaga bij de pony's in de klasse L1 en Laura Beens met Elske in de klasse B.

De tweede prijs bij de paarden was voor Marjan Holland met Roy, de derde prijs was voor Jasper ten Napel en de vierde prijs voor Roos Menkveld met Hellen de Beau.

Dubbelslag

Bij het springen ging de eerste prijs opnieuw naar Anouk Huizinga met Malaga. Met deze dubbelslag kroonde Anouk zich tot algemeen clubkampioen bij de pony's.

Bij de paarden was het een spannende strijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Nienke Nijholt met haar paard Gyongy in de klasse Z. Ze won hiermee het springkampioenschap.

De tweede prijs ging naar Hester Pasman met Ciska. Het algemeen clubkampioenschap bij de paarden werd een prooi voor Nienke Nijholt. Nienke Nijholt en Anouk Huizinga kregen een mooie kampioensdeken mee naar huis.