Vrolijke stickers plakken bij behandeling dyslexie

Emmeloord - Illustrator Margriet Buijsman uit Emmeloord heeft voor Zorg Centrum Cascade van Annemieke van der Zwaag in Emmeloord een speciale sticker-opplak-kaart ontworpen voor kinderen met dyslexie.

Sinds dit nieuwe schooljaar zijn de kleurrijke stickers bij Cascade in gebruik. De stickers zijn gedrukt bij Mediascape in Emmeloord. De stickers, 60 in totaal, zijn een vervolg op de cartoonfiguurtjes die Buijsman al eerder had ontworpen voor de woord/taalkaarten van de praktijk.

Op naar de top

De geïllustreerde kaart waarop de stickers geplakt kunnen worden stelt een berglandschap voor. Na iedere les mogen de kinderen een van de grappige stickers opplakken. Het thema van de hele serie is: ‘Op naar de top!’.

Symbolisch gezien voor de kinderen zelf is het doorlopen van de lessen letterlijk en figuurlijk een uitdaging. Steeds een stapje verder komen in het leren lezen en begrijpen van letters. Tot je tenslotte aan het eind van je behandelingsperiode kunt roepen als je op de top bent: ‘Ik ben een kanjer’.

Schilderijen

Om de hele praktijk in de stijl van de stickers te brengen, maakt Buijsman nog enkele kleinere schilderijen voor in de wachtkamer van de praktijk. Deze prenten staan allemaal in het teken van het onderwerp: ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. ‘Want, ieder kind, ieder mens is uniek en speciaal op zijn of haar manier. Ik ben er al druk mee bezig’, laat Buijsman weten.