Lintje voor duizendpoot Bram Lageweg

Kuinre - Bram Lageweg (69) uit Kuinre heeft donderdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De versierselen werden hem opgespeld door loco-burgemeester Tiny Bijl tijdens zijn laatste bestuursvergadering van de Kuinderse Activiteiten Stichting bij Eetcafé ’t Plein in Kuinre.

Toneelvereniging OKK

IJsbrand (Bram) Lageweg werd bijna 50 jaar geleden lid van toneelvereniging OKK (Oefenen Kweekt Kunst). Vrijwel onmiddellijk werd hij secretaris en daarnaast souffleur. Hij fungeerde tevens als speler, regisseur, decorbouwer, licht- en geluidsman. Na het neerleggen van zijn bestuursfunctie bleef hij actief binnen de vereniging.

IJswegencentrale

In 1973 begon Lageweg als vrijwilliger, bestuurslid en woordvoerder van de IJswegencentrale Weststellingwerf. Tot 1996 was hij bestuurslid bij de afdeling Kuinre/Slijkenburg. In 1996 werd hij in het hoofdbestuur benoemd als penningmeester. Hij legde zijn functie om gezondheidsredenen neer in 2012 na 39 jaar bestuurslidmaatschap.

IJsclub

Lageweg was 37 jaar actief als penningmeester van de ijsclub Kuinre. Hij was nauw betrokken bij het organiseren van toertochten. Ook na zijn aftreden in 2009 is hij nog steeds actief voor de vereniging. In 1974 was Lageweg één van de oprichters van het Plaatselijk Belang Kuinre. Hij maakte 17 jaar deel uit van het bestuur als algemeen bestuurslid, secretaris en voorzitter.

Secretaris van de feeststichting

Tijdens zijn lange periode als secretaris van de feeststichting leverde Lageweg gedurende tientallen jaren een belangrijke bijdrage aan het organiseren van het dorpsfeest van Kuinre. Lageweg is onderhand ruim 30 jaar bestuurslid van de seniorenvisclub in Kuinre. Hij was voorzitter, penningmeester en secretaris. Mede door zijn inzet bestaat de vereniging al vele jaren.

Kuinderse Activiteiten Stichting

Voor de Kuinderse Activiteiten Stichting is Lageweg al 25 jaar actief. Hij fungeerde in deze periode achtereenvolgens als penningmeester en secretaris en is op dit moment vice-voorzitter.