'Huwelijksboot strandt in voortuin'

Luttelgeest - Nico en Thea Sinke die donderdag 19 september in het huwelijk traden vonden na het huwelijksfeest een grote huwelijksboot in hun voortuin aan de Blankenhammerweg in Luttelgeest.

Het kruisertje in de voortuin was niet een complete verrassing voor het jonge stel. Nico kocht het opknappertje jaren geleden toen hij nog bij zijn ouders aan de Baarloseweg woonde. Het was min of meer een miskoop, zeggen zijn vrienden. 'De boot is instabiel. Hij heeft ze wel eens in het water gehad, maar daar was deze boot niet zo geschikt voor.' Hij werkte vervolgens aan meer stabiliteit, maar bij een tweede poging op weg naar een tweede tewaterlating scheurde de romp bij het vervoer op een trailer. 

Sindsdien lag de kruiser tot ongenoegen van Nico's ouders bij hen op het droge geparkeerd. Nico ging het huis uit, maar liet z'n boot achter. De familie werkte dan ook graag mee met het plan van de vrienden om de boot om te dopen tot huwelijksboot en in de voortuin van de jongehuwden te stallen. met groot materiaal werd de kruiser verplaatst. 'Hij kan er nu een bordje 'te koop' bij zetten.'