Abba-concert voor hulphond

Emmeloord - De ABBA Tribute Band treedt op vrijdag 1 november op in CHEZ Marknesse op de benefietavond van de Stichting BenefietvoorNOP en Stichting Kringloopwinkel Emmeloord. De opbrengst komt ten goede aan een hulphond voor Jari.

Jari is 17 jaar en woont in de Noordoostpolder. ‘Omdat ik autisme heb en heel graag meer dingen zelf wil kunnen doen, ben ik aan het sparen voor een therapiehond. Heel vaak zit ik in mijn eigen wereld en ben dan niet makkelijk bereikbaar voor anderen. Ook snap ik niet altijd wat iemand bedoelt en dat is best wel lastig, voor mijzelf maar ook voor andere mensen.’

Nachtmerries

‘Een therapiehond wordt opgeleid om mij te kunnen helpen beter met andere mensen om te gaan, om samen boodschappen te kunnen doen en bijvoorbeeld met mij met de bus te gaan want dat durf ik niet alleen. Ook mag hij mee naar de dokter of naar het ziekenhuis als dat nodig is. Een therapiehond maakt mij wakker als ik nachtmerries heb en troost mij als ik verdriet heb.’

Abba

BenefietvoorNOP en de Stichting Kringloopwinkel hebben de ABBA Tribute band uitgenodigd om met het concert geld in te zamelen voor de hulphond. Het concert begint om 21.00 uur.

Kaarten zijn via de site te koop voor 20 euro. Aan de zaal is de entree 25 euro. Mensen kunnen ook een VIP Arrangement boeken met toegang tot het evenement, een grandioos koud- warm- en nagerechten buffet en lekkere borrelhapjes na afloop. De kosten hiervoor bedragen 80 euro.