Jongetje (3) overleden na aanrijding met auto op Urk

Urk - Een 3-jarig jongetje van Urk is zaterdagmiddag overleden na een aanrijding met een auto op de Burgemeester Nentjesstraat, ook wel de Wijk 5 genoemd, op Urk.

Het tragische ongeval gebeurde iets na één uur. Volgens de politie fietste het jongetje over straat en werd hij toen in het smalle straatje aangereden door de auto.

Naast de politie en twee ambulances, werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffertje is per ambulance, met ondersteuning van de arts van de traumahelikopter, naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Echter overleed het jongetje daar aan zijn verwondingen. De automobilist is erg ontdaan en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Een woordvoerder vertelde dat hij alle medewerking verleent.

De politie deed ter plekke uitgebreid onderzoek naar de precieze toedracht van de aanrijding. Terwijl agenten op straat de situatie in kaart brachten, maakte een politiehelikopter foto's van bovenaf. Vervolgens landde het toestel aan de rand van het dorp, om de foto's te kunnen delen.