Motorcrosser Sebastiaan Knoppert is kampioen

Luttelgeest - Na vijftien wedstrijden is motorcrosser Sebastiaan Knoppert uit Luttelgeest kampioen geworden. In de klasse 125 cc DMX Midden van de KNMV bleef hij de concurrentie voor.

Knoppert, die in de eerste wedstrijden of won of bij de eerste drie zat, kende een tegenvaller tijdens de wedstrijd op het circuit in Utrecht, waar hij samen met een andere rijder ten val kwam. Puur op adrenaline en wilskracht reed hij de eerste manche toch uit.

Na deze manche werd er door de dokter een gebroken pols geconstateerd, waardoor hij de tweede manche niet meer van start kon en ook de volgende wedstrijd moest missen. Zodoende stond hij na 8 wedstrijden op een derde plaats in het kampioenschap.

Toch de titel

In de negende wedstrijd deed Knoppert weer mee op het circuit van MC NOP in Rutten. Ook hier sloot hij weer de wedstrijd af overwinningen in twee manches. Daarna volgden wedstrijden in Gouda (3e), Utrecht (1e), Ermelo (1e), Nunspeet (2e) en Leusden (2e). Na deze wedstrijden stond Knoppert weer eerste in het kampioenschap.

Zaterdag in Arkel verdedigde hij zijn eerste plek met verve, waardoor hij kampioen werd. Als afsluiting van het seizoen rijdt Sebastiaan Knoppert nog twee wedstrijden, allereerst de landelijk DMX Finale in het Brabantse Eersel op 13 oktober. Als afsluiting rijdt hij de strandcross in Lemmer op 26 oktober.