D66 schrikt van vertrek Bouman

Emmeloord - De fractie van D66 in Noordoostpolder is geschrokken van het vertrek van burgemeester Harald Bouman. Volgens de democraten gaat de gemeente een vernieuwende bestuurder missen, die met een frisse blik tegen de gemeentelijke besluitvorming aan keek.

'Ook onder veel inwoners wist Bouman zich in zijn eerste jaar geliefd te maken', aldus een reactie van de partij. Wat D66 betreft presenteerde Bouman zich als een enthousiaste en gedreven ambassadeur namens Noordoostpolder.

Geen oordeel

Fractievoorzitter Wim van Wegen wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan: 'Laten we eerst maar eens de feiten op een rijtje krijgen. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld voordat de burgemeester uiteindelijk besloot te vertrekken?', vraagt hij zich af.

Recht op duidelijkheid

Zonder verder een oordeel over de situatie te hebben, vindt D66 dat zowel gemeenteraad als inwoners van Noordoostpolder recht hebben op duidelijkheid. Van Wegen: 'Als raadsleden hebben wij een controlerende rol, het is dus niet meer dan logisch dat wij een helder beeld willen hebben van wat er hier gebeurd is'.

De fractie gaat ervan uit dat er op korte termijn – naast het al door de Commissaris van de Koning aangekondigde gesprek met de raad – een raadsvergadering zal volgen waarin het vertrek van burgemeester Bouman nader wordt besproken. 


Gerelateerd nieuws