La Mascotte krijgt bijdrage voor nieuwe voorstelling

Emmeloord - Met een deze week toegekende bijdrage uit het Fonds voor Cultuurparticipatie, kan muziektheaterverenging La Mascotte uit Emmeloord de orkestbezetting voor haar nieuwe voorstelling bekostigen. En krijgen jonge muzikanten uit de polder de kans om eens mee te repeteren met professionele musici.

Voor de nieuwe theatervoorstelling Orpheus in de Onderwereld, die op 9 en 10 november ten tonele wordt gebracht in Theater ’t Voorhuys, werkt La Mascotte opnieuw nauw samen met het Cultuurbedrijf.

Met rondkrijgen van de financiën van semi-professionele producties als deze, is iedere keer weer een enorme klus, vertelt voorzitter Wim ten Hove. La Mascotte is dan ook één van de nog maar acht overgebleven verenigingen in Nederland die dat in dit genre voor elkaar krijgt.

Bredere dimensie

‘Daarom zijn we ook zo blij met de bijdragen uit fondsen zoals dit Fonds voor Cultuurparticipatie. Het geeft ons de kans om onze opera’s een bredere dimensie te geven’, legt hij uit.

De bijdrage wordt gebruikt voor het project ‘Samen op reis naar de onderwereld’, dat La Mascotte en het Cultuurbedrijf in het leven riepen. Hierin kunnen jongeren actief meedoen aan de nieuwe semi-professionele operaproductie Orpheus in de Onderwereld, waarvoor de repetities momenteel in volle gang zijn.

Jonge muzikanten

Annette van Dongen van het Cultuurbedrijf: ‘Jonge muzikanten van het Cultuurbedrijf repeteren in dit project een uurtje mee met de professionele orkestleden, die worden ingehuurd. Vervolgens krijgen ze de mogelijkheid om aan een scene mee te doen tijdens de voorstelling in het theater.’

En dan is er nog het project Godenzang, dat hiermee ook wordt gefinancierd. Oudere deelnemers, die er 25 jaar geleden bij waren tijdens de uitvoering van Orpheus in de Onderwereld door La Mascotte, ontmoeten hier de nieuwe garde. Ten Hove: ‘Om zo ervaringen uit te wisselen met elkaar. Opnieuw een mooi voorbeeld van hoe oud en jong, amateur en professional met elkaar worden verbonden tijdens de voorbereiding en de uitvoering.’

Kaarten voorstelling

Orpheus in de Onderwereld is op 9 en 10 november te zien in theater ’t Voorhuys. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.theater-voorhuys.nl en www.lamascotte.nl.