Emelwerda College officieel Jet-Net partnerschool

Emmeloord - Het Emelwerda College in Emmeloord is nu officieel een Jet-Net partnerschool. Vertegenwoordigers van het Emelwerda College en de stichting Jet-Net & TechNet tekenden afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst.

‘Wij zijn er heel trots op dat we nu officieel Jet-Net partnerschool zijn’, laat Bertin Kok, docent van het Emelwerda College weten.

Het Landelijk Bureau Jet-Net & TechNet is in 2002 opgericht door Shell, Unilever, DSM, Akzo Nobel en Philips, in samenwerking met de overheid en onderwijsorganisaties, en heeft als doel meer jongeren bewust te laten kiezen voor een technische vervolgopleiding. Inmiddels zijn er zo’n 2500 bedrijven en meer dan 1000 PO en VO scholen bij betrokken.

'Meet en greets'

De stichting hoopt de doelstelling te realiseren door het organiseren van onder andere 'meet en greets' tussen bedrijven en leerlingen. Bijvoorbeeld de zogenaamde 'career day', waar het Emelwerda College binnenkort met leerlingen 4 havo en 5 vwo naartoe gaat. Daarnaast is er de 'girls day', speciaal bedoeld om meisjes kennis te laten maken met techniek en 'meet the boss' waar leerlingen direct kennismaken met de baas van een groot technisch bedrijf. Ook zijn experts uit het netwerk beschikbaar voor gastlessen/gastpractica, bedrijfsbezoek en hulp bij profielwerkstukken.

Uitbreiden op termijn

De school hoopt het Jet-Net partnerschap, bedoeld voor havo en vwo, op termijn uit te breiden met de TechNet-tak voor de mavo. Leerlingen krijgen op die manier een beter beeld van de mogelijkheden die er zijn qua opleiding en carrière als je kiest voor een profiel  Natuur & Gezondheid (NG) , Natuur & Techniek (NT) of een natuur-profiel voor de mavo.