Werkzaamheden aan Marknessersluis begonnen

Marknesse - De remmingwerken en wachtsteigers van de Marknessersluis in Marknesse moeten worden vernieuwd. De werkzaamheden aan de sluis duren van woensdag 23 oktober tot half december.

Remmingwerken zijn de houten constructies in het water, die er voor zorgen dat de schepen op een veilige manier de sluis binnen kunnen varen. Tijdens de werkzaamheden is er geen hinder voor het wegverkeer en het vaarwegverkeer. 

Wat gaat er gebeuren?

Aan beide kanten van de sluis worden de oude remmingwerken en steigers verwijderd met behulp van drijvende werkschepen en pontons. Daarna worden nieuwe palen geplaatst, deze worden aangetrild. Tot slot worden aan de nieuwe palen remmingwerken en steigers gemonteerd. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. Tijdens de werkzaamheden blijft de sluis gewoon in gebruik. 

Groot onderhoud bruggen en sluizen

De vervanging van de remmingwerken en de wachtsteigers is onderdeel van een groter project van de provincie, waarin alle 11 sluizen en 13 beweegbare bruggen in Flevoland de komende jaren worden gerenoveerd. 

Kijk hier voor meer informatie over dit project.