Schippers redden man van verdrinkingsdood uit auto op Urk

Urk - Twee schippers op Urk hebben donderdagavond een met zijn auto te water geraakte automobilist van de verdrinkingsdood gered.

Een automobilist reed rond 23.00 uur op de Burgemeester J. Schipperkade toen hij een bocht miste en rechtdoor het water in reed. Twee schippers hadden op dat moment net aangelegd. Eén van hen zag de auto het water inrijden en de ander hoorde de plons. De mannen aarzelden geen moment en gooiden een reddingsboei naar de drenkeling. De auto was nog niet kopje onder dus kon de bestuurder zijn deur openen. Vervolgens is de automobilist door de schippers op de kade getrokken waarna 112 werd gebeld.

De doorweekte bestuurder is in de ambulance opgewarmd en gecontroleerd op letsel waarna de man werd opgehaald door bekenden. Brandweerduikers hebben voor de zekerheid nog een zoekslag rond de auto gemaakt maar niemand aangetroffen.

Black-out

Volgens de schippers Peter en Steven had de man een black-out gekregen achter het stuur. 'Als wij hier nu niet waren geweest, had deze man dit niet overleefd. Hij heeft groot engeltje op zijn schouder gehad', vertelden de heldhaftige werklui. De auto is vanochtend bij daglicht geborgen.