‘Flevoland te passief in lobby Lelylijn’

Emmeloord - De provincie Flevoland is te passief in de lobby voor de Lelylijn, vinden fracties in de raad van Noordoostpolder.

‘Het Noorden is enthousiast en in Den Haag begint men ook langzaam maar zeker warm te lopen voor de plannen’, stelt Wim van Wegen van D66. Wethouder Anjo Simonse kon wél op positieve reacties rekenen toen hij de lobbyactiviteiten waar de gemeente actief bij betrokken is opsomde. Dat stond echter in schril contrast met de manier waarop de rol van de provincie door de raad werd beoordeeld.

Simonse moest erkennen dat hij merkt dat voorbij de Ketelbrug het enthousiasme snel minder wordt. Fractievoorzitter Wim van Wegen van D66 deed nog maar eens een oproep aan alle fracties met een vertegenwoordiging in de Provinciale Staten om het belang van de Lelylijn bij hun afgevaardigden onder de aandacht te brengen.

Blokkade

Rien van der Velde (PvdA) is geschrokken van de manier waarop de Flevolandse gedeputeerde met spoor in de portefeuille (VVD’er Jan de Reus) de bijdrage van de provincie aan de Lelylijnlobby lijkt te blokkeren. Intussen wordt er in het Noorden van het land door een coalitie van provincies, gemeenten, VNO-NCW Noord en de initiatiefnemers die in maart van dit jaar in Emmeloord het Lelylijn Symposium organiseerden gewerkt aan verschillende activiteiten om de plannen voor de spoorlijn verder op de kaart te zetten. De raad van Noordoostpolder vindt het tijd dat Flevoland daar ook bij aanhaakt.