Unieke vakantie voor bewoners Talmahof

Emmeloord - Bewoners van de verpleegafdeling Klaverblad in Talmahof in Emmeloord, maakten vorige week een mini-herfstvakantie.

6 bewoners waarvan 3 partners en een dochter, genoten een lang weekend van een goed georganiseerde vakantie in Baarlo. Ontvangst met "cowboy" hoed om het "country and western" thema weekend af te trappen. Op zaterdag was er een uitje naar de Orchideeen Hoeve met uitgebreide lunch en op zondag een rondvaart door de wateren van Kalenberg en omstreken.

De volledig hulp en zorg behoevende clienten werden in alles begeleid door spontane verzorgenden, die zich dit weekend vrijwillig inzetten om alles tot een geweldig succes te maken. Een gezamelijke quiz, het vieren van de verjaardag van een inmiddels 82-jarige dame en een Bonte/BINGO avond in western-stijl maakte alles tot een onvergetelijk weekend.

De clienten hebben genoten. De dankbaarheid is groot, zo vertelt een 98-jarige bewoonster met een grote glimlach. 
Organisatoren Sandra, Bregje en Karin vormden met Dicky en Gerda samen de complete crew die alles regelde. De bewoners met de gemiddelde leeftijd van 84 jaar krijgen op deze manier de kans samen met hun partner of ander familielid van een vakantie te genieten waarbij niks hen in de weg staat om samen te zijn, daar waar ze doorgaans gedwongen gescheiden zijn van bed en tafel.