FC Kraggenburg swingt weer

Kraggenburg - Bescheidenheid siert de mens en dus ook FC Kraggenburg, maar misschien moet de vierdeklasser de doelstelling voor dit seizoen rap bijstellen na de 3-2 zege op Havelte. ‘We staan er netjes bij’, klonk het zuinigjes uit de mond van Arnold Roossien.

De trainer/coach van FC Kraggenburg was heel content over het spel van zijn ploeg voor rust, maar de tweede helft kon Roossien niet bekoren. ‘Het was zwak’, oordeelde Roossien. ‘We lieten de bal te traag rondgaan en kwamen te weinig in de duels.’ Zwak is wellicht wat zwaar aangezet, maar feit is dat de thuisclub bijna nog een comfortabele 3-0 voorsprong uit handen gaf.

Dus was het geklap en gejuich op en langs het veld na het laatste fluitsignaal goed te begrijpen. Door de winst op een van de concurrenten staat FC Kraggenburg op een keurige vierde plaats, in het spoor van Steenwijkerwold, Zandhuizen en De Blesse. De onderlinge verschillen zijn niet groot. ‘Het doel is een plek bij de eerste zes. Prima toch? We kunnen ons doel nog altijd bijstellen’, aldus Roossien.

Vast stramien

De Emmeloorder volgde dit seizoen Gerrit Bien op en beschikt over een kwalitatief goede selectie van negentien spelers. Roossien probeert zijn ploeg volgens een vast stramien te laten voetballen en dat pakt goed uit. Roossien: ‘Zes en acht moeten veel aan de bal komen. We beschikken over een sterk middenveld en willen van achteruit opbouwen. En Stefan is een goede spits met bewegende spelers om hem heen.’

Zes en acht zijn in dit geval aanvoerder Kees Tadema en Niels Brands, overgekomen van het derde van Flevo Boys. Brands is een van de drie versterkingen van FC Kraggenburg. De andere twee zijn verdediger Jesse Kooijman van SC Emmeloord en spits Stefan Kramer van SC Bant. Met negentien spelers heeft Roossien wat te kiezen. Concurrentie is altijd goed.

‘De middenvelders zijn goed en rustig aan de bal. En we hebben een goede spits met veel beweging er omheen. Er zit echt voetbal in’, zei Roossien. FC Kraggenburg maakte zondag in ieder geval een goede indruk. Het voetbal zag er verzorgd uit en de polderploeg creëerde veel kansen, vooral via de sterk bezette vleugels.

Slimme goal

Bij rust leidde FC Kraggenburg met 3-0. De eerste goal was het eindresultaat van een prachtige een-twee tussen Angelo Olaer en Nick Oosterwijk, twee van de uitblinkers. Olaer tekende voor de 1-0. In de 19e minuut was het al 2-0 door een droge schuiver van Stefan Kramer. Op slag van rust was de puntspeler ook verantwoordelijk voor de derde goal. Terwijl Havelte nog bezig was de muur neer te zetten, schoof Kramer de bal uit de vrije trap rustig in de verre hoek. Slimme goal.

Na rust werd het nog spannend, met ook voor FC Kraggenburg nog prima kansen. Het werd een nipte en lekkere zege, vond ook Stefan Kramer, die al jaren in het dorp woont. ‘Jammer dat we het onszelf nog zo moeilijk maakten, maar we hebben een leuk team. Die nieuwe jongens, Jesse Kooijman en Niels Brands, kunnen echt wel wat. Er zit veel voetbal in.’ Overigens was het niet allemaal hosanna, want Brands liep een gebroken neus op.

Harry de Ridder