Azië en Europa in Restaurant Blue

Urk - Een plek waar de authentieke Aziatische keuken samenkomt met de Europese. Klassieke gerechten uit die verschillende werelden, zoals Beef Wellington en een ovengegaarde eendenborst afgewisseld met Oosterse klassiekers als yakitori, nigiri en sashimi. In Restaurant Blue op Urk maak je een wereldreis in één avondje dineren.

De Europese keuken en de Aziatische. Een groter contrast is er bijna niet voor te stellen. De een gebruikt veel brood, aardappelen, pasta en vlees of gevogelte als basis. De Oosterse keuken kenmerkt zich juist door vis en rijst en de mix van diverse uitgesproken smaken.

Toch gaan Azië en Europa uitstekend samen in het nieuwe Restaurant Blue, verzekert head operations Glenn Yiu. ‘In onze fusion-keuken zijn de mogelijkheden echt eindeloos, doordat we die twee werelden samenbrengen.’

Een bewuste keuze dus van eigenaar Visco. Deze visgroothandel op Urk wilde in dit nieuwe restaurant aan de haven zoveel mogelijk variaties bieden aan haar gasten. En dat kan juist door twee werelden met elkaar te verbinden.

‘Van Thaise streetfoods, Japanse sushi en sashimi en de beroemde Koreaanse Hot Pots tot rauwe oesters en een Irish beef ribeye. Bij ons proef je het echte Azië en het echte Europa. De pure traditionele keukens met authentieke ingrediënten en bereidingswijzen’, legt Glenn uit.

Toegankelijke smaken

Maar dan wel op een toegankelijke manier, voegt hij daar snel aan toe. ‘Onze kaart kenmerkt zich door speciale gerechten, die qua smaak niet te complex zijn. Dus vooral gericht op gasten die openstaan voor nieuwe smaken, maar niet te ingewikkeld willen eten.’

Het interieur van het restaurant -met ruimte voor honderd couverts- onderstreept die sfeer. De weelderig ogende eetgelegenheid heeft blauwe lichtelementen en luxe meubilair, maar dan wel functioneel. Yiu: ‘Om lekker te kunnen tafelen, moet je ook lekker zitten natuurlijk. Daar hebben we bij ons meubilair dus ook rekening mee gehouden.’

Vier koks, er is nog ruimte voor een nieuwe meewerkende kok, een gastvrouw en een hoofd bediening verzorgen de gasten van top tot teen.

Vip-ruimte

‘En het mooie is, we hebben een afsluitbare ruimte voor groepen. Jongeren bijvoorbeeld, die lekker samen willen eten. Of voor feesten en partijen. Die kunnen terecht in onze viproom, afgezonderd van onze andere gasten.’

Dineren kan bij Restaurant Blue van dinsdag tot en met zaterdag. Op termijn willen Yiu en consorten ook lunch gaan reserveren. ‘En we zitten te denken over een sushi-bezorgdienst, maar daar zijn we nog niet helemaal over uit. Wie weet komt dat nog.’

Restaurant Blue is gevestigd aan de Burgemeester J. Schipperkade 8 op Urk

www.restaurantblue.nl